Nieuws - 10 mei 2010

Raad van bestuur mogelijk naar Campus

Projectgroep onderzoekt verplaatsing van bestuurscentrum naar Atlas gebouw op campus. Aanpassing huidige onderkomen aan Costerweg kost veel geld.

Vandaag start een projectgroep met het verkennen van andere manieren om het bestuur, en concernstaf te huisvesten. Voor de verlenging van de gebruiksvergunning zijn aanpassingen aan het Bestuurscentrum op de Costerweg nodig, en ook het dak moet gerenoveerd. De dure aanpassingen zijn de oorzaak van het onderzoek of het bestuurscentrum na twintig jaar van de huidige locatie verdwijnt.
Een optie is om de ongeveer 160 medewerkers van het bestuurscentrum te huisvesten in een van de gebouwen van de Environmental Sciences Group (ESG). ESG zit nu verdeeld over drie gebouwen: Lumen, Gaia en Atlas. Op het drukste moment van de week is de bezetting van de gebouwen maximaal zeventig procent. Bij ESG is dus plek.
 

Werkplekken
Het onderzoek gaat de kosten en baten van een verhuizing in kaart brengen, meldt Auke de Bruin, deel van de projectgroep. Als ESG zou inschikken kan dat een kostenbesparing opleveren, en is er ook een mogelijkheid om optimale werkplekken te creƫren voor ESG-onderzoekers.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door bouwtechnisch bureau ABT in samenwerking met het Facilitair Bedrijf. Half juni doet de projectgroep een voorstel voor de raad van bestuur.