Nieuws - 14 mei 2009

RELATIEBEHEER

nieuws_3266.jpg
Het begint nu echt problematisch te worden. Ooit schaarde ik het nog in de categorie van ‘ach’, maar tegenwoordig geeft het woord ‘dramatisch’ of ‘hopeloos’ een betere omschrijving van mijn situatie. Het is niet eens dat ik er zelf zoveel last van heb, ik ben het wel gewend. Nee, het is mijn omgeving die niet langer accepteert dat ik geen vriendin heb. Mijn sociale status is veranderd van ‘toch enigszins normaal, wel overenthousiast en met hoge stem’, in een mikpunt voor alle grappen over mislukkingen met meisjes. Voorbeelden noem ik niet.
Ik ben er nog niet uit wat de oorzaak van mijn sociale degradatie is. Ik denk dat ik het ook iets te lang ontkend heb, maar sinds afgelopen weekend – een verjaardagsfeestje van één van mijn klasgenoten – is er absoluut geen ontkennen meer aan. Eerst kreeg ik nog aardige tips over hoe ik het versieren aan moet pakken. Dat ging al snel over in ‘jij moet’, en nu word ik compleet incompetent geacht en neemt een ander het van mij over.
Afgelopen weekend dus. Best gezellig, kampvuur, stoelen en een bakje komkommerschijfjes. Dit keer was er een vreemde vrijgezelle vrouw tussen al die VHL-bosbouwers. Nou goed, ene Hugo probeert, totaal uit het niets, mij aan haar te koppelen. Ik zie haar nog zitten, na dat moment. Ze had haar jas over haar hoofd getrokken en de rest van de avond heeft ze me niet meer aangekeken.
Nog even en dan verlies ik de beschikking over mijn eigen relatiebeheer. Word ik op een warme zomeravond in een benauwde keuken met trechter dronken gevoerd, en gefotografeerd. Zodat ze eindelijk een Hyvesprofiel met lollige foto van me kunnen maken. Of ik beland in één of andere akelige datingshow waar ik nog nooit van heb gehoord, en mijn zieligste moment wordt in de aankondiging van het programma gestopt.
Het wordt echt tijd dat ik zelf iets aan mijn penibele situatie ga doen en mijn eigen mislukkingen bewerkstellig. Dus als je ooit bloemen krijgt, of een vreselijk gedichtje; raak niet in paniek, vat het niet te persoonlijk op. Het is alleen om mijn omgeving tevreden te stellen.