Organisatie - 2 april 2009

RADIX EN FORUM KRIJGEN STILTEKAMERS

Het nieuwe gebouw Radix van de Plant Sciences Group krijgt een stiltekamer. In deze ruimte op de begane grond kunnen mensen zich tijdelijk terugtrekken voor ‘bezinning’. Ook Forum krijgt op termijn zo’n stiltekamer.

Beheerder Okko Kuiper van Radix spreekt bewust niet van gebedsruimte. ‘Als je er een gebedsruimte van maakt moet het ook aan bepaalde voorwaarden voldoen die het geloof aan zo’n ruimte stelt. Een moslim wil bidden op het oosten, een katholiek wil wierook, mirre en goud en een protestant wil geen beelden. Het moet zo veel mogelijk een neutrale, warme kamer worden.’
Die ruimte is al gevonden. Op de begane grond wordt een bestaande zaal omgebouwd tot twee kamers en een entree. De ene kamer is voor bezinning, de andere voor moeders die willen kolven. De verbouwing moet nog plaatsvinden. Kuiper denkt dat alles uiterlijk in september klaar is.
Naast Radix krijgt ook Forum een stilteruimte. Maar dat kan volgens beheerder Joris Fortuin nog wel duren tot de oplevering van het nieuwe onderwijsgebouw Orion. Op dit moment zijn alle ruimtes in Forum in gebruik.
De roep om stilteruimtes komt met name van de Progressieve Studenten Fractie. Fortuin: ‘Studenten hebben het aangekaart. Maar ook verschillende andere groepen. Zo’n type ruimte werd gemist in Forum. Dit is toch een hectisch gebouw. Een ruimte om je even terug te trekken is er niet.’