Nieuws - 20 april 2017

Publieksprijs voor onderzoeker Baptist

tekst:
Vincent Koperdraat

Martin Baptist van Wageningen Marine Research won gisteravond de publieksstemming van de Prins Friso Ingenieursprijs. De uiteindelijke titel Ingenieur van het Jaar zag hij aan zijn neus voorbijgaan.

Martin Baptist (derde van links) poseert na de uitreiking voor een foto samen met prinses Beatrix (Foto: KIVI)

Baptist was één van de drie genomineerden tijdens de verkiezingsceremonie van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) in Den Haag. Naast Baptist waren ook Rick Scholte van Sorama BV en Rolf Hut van de TU Delft in de running voor Ingenieur van het Jaar.

Baptist is blij met de publieksprijs: ‘Het geeft aan dat de campagne op social media zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik wilde graag winnen, maar kan heel goed leven met het oordeel van de jury. Rick Scholte is de terechte winnaar in mijn ogen.’

Scholte won omdat de jury vond dat hij 'slimme en betaalbare oplossingen voor geluidsproblematiek weet te realiseren die impact hebben op zowel volksgezondheid en veiligheid.' Vooral de manier waarop Scholte de industrie en kennisinstituten weet te verenigen viel de jury op.

Baptist verdiende de nominatie omdat hij ecologie combineert met waterbouwkunde in projecten die zowel de kustverdediging als de natuurontwikkeling versterken.