Organisatie - 24 maart 2010

Provincie: geen subsidie meer bij topsalarissen

Wageningen UR krijgt voortaan geen subsidie meer van de provincie Gelderland, omdat de leden van de Raad van Bestuur een salaris boven de Balkenende-norm ontvangen.

Provinciale Staten van Gelderland bepaalde eerder deze maand dat de provincie geen instellingen meer mag subsidiĆ«ren als sprake is van overschrijding van de Balkenende- norm van 181.000 euro. Naast Wageningen UR zouden 35 Gelderse instellingen geen subsidie meer mogen ontvangen, meldt De Gelderland in een bericht. Daarbij behoren universiteiten, ziekenhuizen en woningbouwverenigingen.
De inschatting in het provinciehuis is dat het Radboud ziekenhuis en Wageningen UR niet het salaris van hun topman zullen verlagen om een provinciesubsidie binnen te halen. De provincie is als financier betrokken bij Food Valley Wageningen en verschillende onderzoeksprojecten van Wageningse instituten.