Wetenschap - 31 mei 2001

Protest van Asserparkbewoners tegen plaats internetaansluiting

Bewoners van studentenflat Asserpark hebben met een handtekeningenactie bij de SSHW geprotesteerd tegen de plaats van de internetaansluiting. De aansluiting moet toegang geven tot het universiteitsnetwerk. Woonvoorzitter Richard Michel: "68 Procent van de bewoners heeft het kastje liever aan de gangwand, en niet, zoals gepland, aan de andere kant van de kamer naast de rtv-kabelaanlsluiting. Ze hebben hun computer op een andere plek staan of problemen met het maken van de noodzakelijke ruimte voor het uitvoeren van de werkzaamheden." Volgens adjunct-directeur van de SSHW Jan Harkema zit de aansluiting echter op de plek waar het bureau van het gros van de bewoners staat, nu en in de toekomst. "En de praktische problemen bij de aansluiting hebben we bij andere complexen prima op kunnen lossen." Hij ziet geen reden om van de uniformiteit af te wijken.

Michel is ondanks alles blij met de aansluiting op het universiteitsnetwerk. "Bovendien hebben de bewoners weer wat samenhorigheidsgevoel laten zien", zegt hij. De werkzaamheden beginnen over twee weken. | Y.d.H.