Nieuws - 12 mei 2011

Prostituee

‘Politie, politie, hoeren van justitie.’ Dit stoute liedje gaat een Groningse student 250 euro kosten. De jongen voerde zijn voorstelling op voor twee agenten, die daar niet blij mee waren. De rechter vindt dat het gezag van de politie in het geding komt als mensen in het openbaar agenten gaan beledigen. De student mag de boete in delen afbetalen vanwege zijn beperkte financiële middelen.

27-prosticop.jpg
Kak
De WSO zat twintig jaar in de stront. Dat bleek bij een onderzoek naar de bron van een vreselijke stank in het chique thuishonk van de studentenclub. De vloer in de kelder van Villa Arion bleek doorgerot. De oorzaak? Een twee decennia terug verkeerd aangesloten afvoer van het toilet. Onder het gebouw had zich een waar archief aan slechte spijsvertering opgehoopt. Inmiddels is de lucht geklaard. 
Flirt’n
Brommers kiek’n?, vroeg de jonge boer aan het struise deerntje. En ze leefden nog lang en gelukkig. Maar het leven van een jonge boer wordt steeds ingewikkelder. Studenten aan de CAH in Dronten krijgen een cursus flirten, want moderne vrouwen willen aandacht. Net als koeien eigenlijk, zegt de docente. Langzaam opbouwen dus. En, nooit van achteren via de dode hoek naast haar opduiken.
Na-apen
Bij het lezen van een boek nemen we onbewust het gedrag en de eigenschappen van de hoofdpersoon over. Dat hebben psychologen van de universiteit van Buffalo ontdekt. Boeken lezen bevredigt onze behoefte naar verbondenheid en contact. Vandaar die imitatiedrift. De jongste Libris-winnaar (Marino als maagd) toch maar niet lezen dus. Een levensgevaarlijk boek. De hoofdpersoon vreet zijn slachtoffer op.