Nieuws - 13 oktober 2017

Promoties van de Aula naar de campus

tekst:
Albert Sikkema

De universiteit wil een aantal academische plechtigheden verplaatsen van de Aula in de binnenstad naar het nieuw te bouwen Dialogue Center op de campus.

©Marte Hofsteenge

De Aula voldoet – als de zaal volledig bezet is - niet meer aan de brandveiligheidseisen, meldt woordvoerder Simon Vink van de WUR. Bovendien zijn de voorzieningen in de Aula verouderd, want er zijn bijvoorbeeld geen break out-rooms en geen goede cateringfaciliteiten. ‘We hebben meer ruimtes nodig en betere ruimten nodig.’ Het nieuwe Dialogue Center op de campus moet een multifunctioneel gebouw worden waarin de universiteit en de andere campusbewoners naast debatten en seminars ook academische plechtigheden kunnen houden, licht hij toe. Dat kan nu niet in de Aula.

Nadenken
Of de universiteit de Aula afstoot, staat nog te bezien. ‘Wellicht zijn er andere functies voor het gebouw en wellicht blijven er nog een aantal promotie- of afstudeerplechtigheden’, zegt Vink. ‘Daar moeten we over nadenken.’  Hij weet nog niet wanneer het Dialogue Center klaar is. De aanbesteding van dit nieuwe gebouw is in gang gezet.