Nieuws - 4 oktober 2007

Proefkonijnen

In de vroegere huizen van de toekomst te Rosmalen en Vilvoorde woonden geen mensen. Daar konden de bezoekers zich alleen vergapen aan de duurste apparaten en de nieuwste snufjes.
Hoe anders is het gesteld met ons Restaurant van de Toekomst Futurum, want in Wageningen bedrijven we de keiharde wetenschap. Onze eigen psychologen en sociologen weten dat mensen de boel belazeren als ze een vragenlijst moeten invullen en al helemaal als het om eten en drinken gaat. Daarom is onze nieuwste dure eettent volgehangen met camera’s om iedere beweging van de bezoekende proefkonijnen bij de kassa te registreren. Dat is goed voor de wetenschap en nog beter voor het bedrijfsleven.
De resultaten zullen opzienbarend zijn en voer voor de massamedia. De billenknijper blijkt bij de kassa geen ordinaire viezerik te zijn, maar een fijnproever die behalve van Trijntje ook van Wijntje houdt.
De afgestudeerde managers van de McDonaldsuniversiteit zullen zien dat de kleine hamburger geen junkfood meer is zoals de oude BigMac, maar een bewuste junkchoice is geworden. Wat het verschil is wordt ons binnenkort wel duidelijk gemaakt door onze professoren.
Er is een probleem. We weten nog niet wat er na het bezoek aan het Futurum gebeurt, maar er wordt gewerkt aan een subsidieaanvraag om alle proefkonijnen van een chip te voorzien, zodat we ook hun gedrag in het gewone leven kunnen analyseren.