Nieuws - 26 augustus 2011

Proefboerderij leidt duurzame melkveehouders op

Praktijkbedrijf De Marke in Hengelo gaat leerlingen van de christelijke agrarische hogeschool (CAH) in Dronten leren duurzaam melkvee te houden.

koe.jpg
De samenwerking van het praktijkbedrijf van Wageningen UR wordt gefinancierd uit het Europese Dairymen-project. Hierin werkt De Marke samen met elf andere Europese organisaties aan een ecologisch en economisch duurzame melkveehouderij.

Studenten van de CAH krijgen les in mineralenbeheer en maken kennis met hulpmiddelen om de milieubelasting op de boerderij te minimaliseren. Ook nemen ze deel aan onderzoek en gaan ze een stage lopen bij een Europese partner van De Marke.

Melkveehouderij is een specialisatie van de opleiding Dier- en Veehouderij in Dronten. Veel studenten in deze richting nemen na de studie de boerderij van hun ouders over. Proefboerderij De Marke doet veel praktijkonderzoek naar het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en fosfaat. Wageningen UR en CAH Dronten tekenen 30 augustus een convenant om de samenwerking te bekrachtigen.