Nieuws - 21 april 2017

Proef met luxe koffie in Atlas en Gaia

tekst:
Roelof Kleis

Atlas en Gaia krijgen koffiecorners met extra lekkere en luxe koffie. Daar moet dan wel voor worden betaald. Dinsdag serveert leverancier Maas de nieuwe koffie eenmalig gratis.

(Foto: Maas)
De nieuwe koffie van MAAS heet Blendstar Single Origin en wordt gemaakt in Ethiopie. Maas wil het merk op de universiteit introduceren. Te beginnen in twee nieuwe koffiecorners die maandag worden geïnstalleerd in Atlas en Gaia. Het gaat om automaten waar geld in moet. Volgens contract-manager ‘koffie’ Lisette Schoonman betreft het een proef van een jaar.

Komende maandag worden de apparaten geplaatst. Dinsdag tussen 09.00-11.00 uur is de nieuwe koffie eenmalig gratis te krijgen in Gaia en Atlas. Maas serveert er een Wagenings Wieltje bij. Daarna moet er worden betaald. Voor dat geld krijgt de klant volgens Maas een luxe koffie, espresso of cappuccino met verse melk in een to-go beker. En mogelijk een goed gevoel. Volgens Maas is de nieuwe Blendstar de meest duurzame koffie die er is. De koffie groeit niet alleen in Ethiopie, maar wordt ook ter plekke gebrand en verpakt.

Maas gaat in de loop van dit jaar op de campus ook experimenteren met de nieuwe koffie in een aantal gewone automaten. Als de koffie bevalt, worden alle apparaten van Maas met de nieuwe koffie uitgerust. Hoe de meningen over die nieuwe koffie worden gepeild, is volgens Schoonman nog niet duidelijk. Volgens Schoonman biedt het geldende contract met Maas ruimte voor een nieuwe koffieblend. ‘Mits de klant tevreden is. Klanttevredenheid staat voorop.’