Nieuws - 1 januari 1970

Problemen met kopiëren voorbij

De problemen met het nieuwe kopieer- en printsysteem lijken voorbij. De meeste kopieerapparaten zijn inmiddels aangesloten en de fouten in de programmatuur zijn hersteld.

De laatste maanden werd er binnen Wageningen UR veel geklaagd over het nieuwe systeem. Daarbij kunnen studenten hun kopieertegoed verhogen door bij de opwaardeerstations toestemming te geven een zelf gekozen bedrag van hun chipknip af te laten schrijven. Dat bedrag wordt vervolgens bijgeschreven op hun tegoed.
Tot voor kort kon het voorkomen dat je geld in het systeem verdween als je de transactie pas na twintig seconden bevestigde: door een verkeerde afstemming tussen de Nederlandse chipknipapparatuur en de Canadese opwaardeerprogrammatuur kon het dan niet meer worden bijgeschreven, terwijl het wel van je chipknip werd afgeschreven. Dat probleem is nu verholpen.
Herco van Gelder van het facilitair bedrijf is opgelucht dat de fout is hersteld. ‘Het scheelt mij een hoop werk. Ik heb sindsdien geen klachten meer ontvangen.’ / JH