Wetenschap - 6 september 2001

Priority Telecom laat Wageningen in de kou staan

Afgelopen vrijdag ontving de ICT-afdeling van Wageningen Universiteit een conceptbrief van UPC-dochter Priority Telecom, waarin stond dat het bedrijf per 1 oktober stopt met het doorgeven van internet. Een dag later vonden de betrokkenen de brief van Priority op hun deurmat. Het bedrijf verzorgt in Wageningen de aansluiting bij de studentenhuizen, en niet bij de complexen van SSHW.

"Dat is geen inspraak", zegt ir. Rolf Martijn van de Kabel Gebruikers Vereniging en aio Proceskunde. "Dat is doen alsof je inspraak hebt." Martijn heeft berekend dat 130 studenten en 150 medewerkers door het besluit straks worden afgesloten van het web.

Even later stuurde Interkabel@WU, het onderdeel van de ICT-afdeling waarmee Priority Telecom het contract had afgesloten, de betrokkenen ook een brief. Daarin stond dat de brief van Priority weliswaar de indruk wekte dat Wageningen Universiteit en het kabelbedrijf de beslissing samen hadden genomen, maar dat er helemaal geen contact met Priority was geweest. "We zijn nu het contract aan het bestuderen", zegt Ron Lukassen van ICT, de schrijver van de brief. "Maar we weten niet of we iets kunnen doen." | W.K.