Nieuws - 19 oktober 2006

Prijzenslag

Sinds dit blad bestaat gaat er geen week voorbij of Wageningen wint een vette prijs. In het eerste nummer is het al meteen raak. De Paus geeft de onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice aan een van onze medewerksters. Dat is geen wetenschappelijke prijs, maar het betekent wel dat Wageningen ook in Vaticaanstad op de kaart staat.
Daarna kregen we de eremedaille van Warsaw, een lidmaatschap voor het leven van een internationale agrarische economenclub, een erelidmaatschap van de Hongaarse Academie van Wetenschappen en werden twee medewerkers ereleden van de internationale bodemkundige vereniging. Ook de Meester Kackedoris-prijs ter bevordering van de kwakzalverij ging niet aan onze neus voorbij. Vervolgens kwam de Student Poster Prize in ons bezit en als klap op de vuurpijl werd de Onnozele Nobelprijs aan twee Wageningers gegeven. En de koek was nog niet op, want in het zesde nummer is te lezen dat onze prijzenkast gevuld is met de prijs van de Czech University of Agriculture en de Founders Lecture Award of Wuhan.
Bovendien hadden we met de insecten de grote onderzoeksprijs al gewonnen en kozen de studenten voor de tweede keer Wageningen als beste universiteit en in de Times is te lezen dat we sinds kort tot de top honderd van de beste universiteiten van de wereld behoren.
Er wordt gefluisterd dat de raad van bestuur zo blij is met de prijzenslag van Klein Harvard aan de Rijn dat unaniem is besloten om voortaan in de kantines gratis koffie te schenken en om het kerstpakket, in ieder geval voor de winnaars, in ere te herstellen.