Nieuws - 4 april 2014

Prijsje voor Resource

tekst:
Roelof Kleis

Het Resource-verhaal over de dankwoordaffaire heeft de derde prijs gewonnen in de categorie 'beste eigen nieuws'. Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse congres voor journalisten in het hoger onderwijs.

Het artikel over het verbod om God te danken in het nawoord van een proefschrift veroorzaakte in- en extern veel opschudding. Landelijke kranten spraken hun verbazing uit over de strakke regels van Wageningen Universiteit. De christelijke georienteerde pers trok fel van leer tegen de afgekondigde maatregel. De commotie leidde ertoe dat het College voor Promoties het verbod schielijk introk. God danken in het proefschrift mag weer, verdere religieuze uitingen blijven verboden.

Het Kringcongres is de jaarlijkse bijeenkomst van journalisten van universiteits- en hoogeschoolbladen. Het congres vond bij hogeschool Saxion in Deventer plaats. Dit jaarwerden prijzen uitgereikt voor de beste foto en het beste eigen nieuws. Bij het eigen nieuws werd met name gelet op de impact van het nieuws op de samenleving. De jury roemde de kwaliteit van de inzendingen. Resource werd derde achter UK (Groningen) en Ad Valvas (VU).  Het winnende verhaal in Ad Valvas (Het Dievenparadijs) stelde aan de kaak hoe slecht spullen in VU-gebouwen beveilligd zijn.