Nieuws - 9 juni 2011

PremTime op de campus

De knalgele schoolbus van presentator Prem Radhakishun staat voor het Radixgebouw op de campus. Om 10:30 begint een live-uitzending van Premtime op Radio 1. Onderwerp van discussie: voedselprijzen rijzen de pan uit.

PremBus.jpg
Radhakishun praat met Martin van Ittersum, hoogleraar plantaardige productiesystemen, en Albert Schipper, voorzitter Nederlandse Vereniging van Broodbakkerijen.
Wil je meepraten? Meld je dan bij de bus, twitter of bel vanaf half elf naar 0800-1121.
Aankondiging van de website van Premtime:
'De voedselprijzen blijven maar stijgen. Rijst, vet, graan, suiker, tarwe, meel en maïs moeten de wereld voeden, maar hoe lang is dat nog te betalen? Ook de olie voor productie en transport wordt alsmaar duurder. Over de hele wereld zijn er landen waar onrust dreigt door honger en ook in Nederland zijn de gevolgen te merken. Bakkerijen hebben hun grondstoffen in een half jaar tijd ongeveer zien verdubbelen. Onlangs publiceerde de Wereldbank rapport waarin staat dat de voedsel- en olieprijs het herstel van de wereldeconomie remmen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat er genoeg is voor iedereen en onze economie weer floreert?