Wetenschap - 17 mei 2001

Praktijkonderzoek, IAC en ILRI officieel onderdeel Wageningen UR

Het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), Praktijkonderzoek Veehouderij (PV), het Internationaal Agrarisch Centrum (IAC) en het International Institute for Land Reclamation and Improvement (ILRI) horen sinds 15 mei officieel bij Wageningen UR. De raad van bestuur heeft op die datum de papieren getekend voor de overgang van de vier organisaties.

Voor het PPO was 15 mei dubbel bijzonder, ook de fusie van de verschillende proefstations tot ??n organisatie werd officieel bekrachtigd. Het bodeminstituut ILRI is nu onderdeel geworden van DLO-instituut Alterra. Het IAC krijgt een status aparte en valt direct onder de raad van bestuur. Het centrum gaat nauw samenwerken met de universiteit en moet uitgroeien tot het cursuscentrum van Wageningen UR. De personeelsleden van het praktijkonderzoek, IAC en ILRI komen in dienst van de stichting DLO. | K.V.