Organisatie - 1 januari 1970

Post/ Chicago

Ik ken een Wagenings verhaal uit de oude doos, uit de tijd toen professoren nog schaamteloos autoritaire rotzakken konden zijn. Een van hen weigerde te spreken met vrouwelijke studenten. Een klas besloot een grap met hem uit te halen. Op een goede dag gingen uitsluitend de vrouwelijke studenten naar zijn college.

De professor betrad het spreekgestoelte, keek naar de aanwezigen, zei ‘ik zie dat er niemand is’, en vertrok weer.
De foto op pagina 2 van Wb8 (9 maart) deed me denken aan dit verhaal. Ik zie een vrouw die twee mannen vasthoudt aan weerszijden van haar. Een onderschrift van zo’n honderd woorden wekt de indruk dat er alleen twee mannen op de foto staan. Opmerkelijk. Het raarste is nog dat ik er zeker van ben dat dit onbedoeld is gebeurd.

Dr. Gert Jan Hofstede, leerstoelgroep Toegepaste informatiekunde

Naschrift redactie: De vrouw op de foto is Marianne van Zetten uit Zevenaar.