Organisatie - 1 januari 1970

Post/ Blote mensen

Wij zijn als studenten druk bezig onszelf enige academische vaardigheden en attitude bij te brengen. Het verblijven in een academische omgeving versterkt dit proces en zorgt ervoor dat wij onze potentiële kwaliteiten ten volste kunnen benutten.

Om dit proces ook thuis voort te zetten lezen wij dan ook graag het Wb. Doorspekt met interessante reportages, debatten en artikelen over allerlei wetenschappelijke onderwerpen biedt dit weekblad de complete aanvulling op onze dagelijkse portie academische ‘voeding’.
Deze week voelen wij ons echter diep in de steek gelaten door de redactie. Deze vond het blijkbaar nodig om een foto van een stel blote mensen op de voorpagina te plaatsen. Op de voorpagina! Wat moeten onze ouders denken als ze op visite komen? Wat moet de secretaresse van minister Veerman denken als zij hem het Wb komt brengen? Wat moeten collega-universiteiten denken als ze dat zien?
Wij vinden het riooljournalistiek. Is dit het beste wat Wageningen UR te bieden heeft? Gebeurt er niets interessanters, en vooral smakelijkers? Dagelijks worden er ontdekkingen gedaan op deze universiteit die, zoals we op de website kunnen lezen, een aanzienlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, en u zet dit op de voorpagina? Als er nou Miss Wageningen-verkiezingen waren geweest en de allermooiste zou in al haar schoonheid de voorpagina sieren, zouden wij het nog kunnen begrijpen, maar niets van dit alles.
Geachte redactie, wij hopen dat u dit nooit meer wilt doen in deze vorm en dat u zich in het vervolg houdt bij serieuze en informatieve journalistiek.

Namens Huize Alcatrash, Rudy Jonker