Student - 10 december 2015

Possible pilot for evening lectures next autumn

tekst:
Linda van der Nat

The university wants to look into the possibility of piloting evening lectures next September. This wish was expressed in a letter from the Executive Board to the Student Council. It is not yet certain whether the pilot will happen as the Student Council has the right of veto.

Onderwijsgebouw Orion 's avonds. Foto: Sven Menschel

The university sees evening lectures as an important means of coping with growing student numbers in the next few years. In the letter the Executive Board says it would like to work with students and staff to come up with an evening timetable that is acceptable to all parties. The pilot is intended to help with this. Which courses will be involved, until what time lectures will run, and how many days a week they will be held, is not clear yet.

To create a flexible evening timetable the current timetables would need adjusting first. Currently the day is divided into four teaching blocks, starting at eight thirty and ending at six o’clock. The Executive Board is working on a proposal for having some students start a quarter of an hour earlier, while others go on a quarter of an hour longer. Facilities & Services is investigating the consequences of this for staff, IT support and catering. The Executive Board will decide in May whether to go ahead with the pilot.

View more:

Reacties 5

• docent die het niet m,eer snapt

Tja... toch gek dat de raad van bestuur denkt dat studenten hier komen om te studeren en om kennis en ervaringen op te doen die ze later nodig hebben. Het studentenleven is toch echt belangrijker en in het echte leven werk je ook niet 's avonds door als dat door omstandigheden nodig is. Niet van deze wereld, die raad van bestuur.

• Sarcasm

Om dan maar door te gaan op de sarcastische toer. Het is toch nergens voor nodig om je naast je studie te ontwikkelen. Met je standaard curriculum ben je perfect voorbereid op de arbeidsmarkt.
      Bovendien hebben docenten en staff medewerkers ook geen leven naast de universiteit.

• Man man man

Docent snapt er inderdaad geen snars van.
      Nou SR, laat voor 1 keer eens zien dat je de studenten vertegenwoordigt en dwarsboom dit rampzalige plan! Ga actie voeren, bezet kantoren van RvB, etc.

• Kees

@man man man

Is niet eens nodig, een briefje is voldoende en de RvB kan niks meer:

Geachte RvB,

Ons antwoord op het verzoek te beginnen met een proef voor avondcolleges is:

Vriendelijke groet

SR

• Ivoren Toren

Tss, jammer dat de RvB al jarenlang weigert te luisteren naar haar eigen organisatie. Niemand zit hier op te wachten. De enige reden dat het nog steeds ter sprake is, is omdat de RvB grootheidswaanzin heeft. Nu blijkt die 'prachtige' groei van studenten problemen met zich mee te brengen. En nu proberen ze ons wijs te maken dat ze dit niet aan hebben kunnen zien komen?

SR, ik ben het volledig met Henk eens, geef de RvB een vinger en ze nemen je hand! Laat ze maar een oplossing zoeken (voor de deze problemen die ze zelf hebben veroorzaakt) die niet de hele organisatie treft.

• Henk

De SR moet haar tanden laten zien en zelfs niet instemmen met welke proef dan ook. De meest kleine opening wordt dan aangegrepen om de avondcolleges erdoorheen te drukken. De resultaten van zo'n (door het CvB gestuurde) proef zullen op zo'n manier worden uitgelegd dat avondcolleges eigenlijk een prima optie zijn, waardoor de positie van de SR lastig kan worden. Tegen dus!

• Hanon

Onacceptabel dat de mening van de student en de SR hierin nauwelijks wordt gehoord. Ik heb tot nu toe enkel negatieve geluiden van studenten gehoord over deze avondcolleges. Wageningen is geen bijster interessante stad, dat maakt de student ervan in de avond via verenigingen, sport en spel. Laten we ze dat lekker ontnemen, weg charme van studeren aan deze universiteit. Ik zie vooral niet hoe sportteams in de krappe uren na college nu überhaupt samen kunnen gaan trainen.
    Ik begin echt te twijfelen aan het RvB hier, jammer.

• Kees

De studentenraad heeft hier al vaker het instemmingsrecht gebruikt en elke keer duidelijk geantwoord: NEE!

Dus de SR zou ongeloofwaardig zijn als ze nu ineens ja gaat zeggen. Daarnaast heeft de SR al vanaf 2009 (!) gewaarschuuwd dat er problemen zouden komen, dus zou het raar zijn als de oplossing ten koste van het studentenleven gaat.