Wetenschap - 17 augustus 2001

Portret: Nummer zes van Nederland

Op de sportdag tekende ze voor de studententurnvereniging Split. Maar sporten deed ze al voordat ze naar Wageningen kwam. Ang?lique Stoppelenburg uit Lekkerkerk turnde 26 uur per week. Ze was nummer zes van Nederland. Maar op een gegeven moment besefte Ang?lique dat ze niet verder zou komen. "Ik stond voor de keuze: ik kon mijn eindexamen halen in een jaar, of binnen twee jaar, op een topsportschool. Ik heb er toen voor gekozen om het gewoon in ??n jaar te doen. Als ik nou nummer vijf was geweest, dan was het anders geweest. Dan had ik overal naartoe gekund, naar de wedstrijden en zo. Maar ik was ik dus geen nummer vijf. Ik was nummer zes."

Dus zette ze er een punt achter. Ze trainde af en deed eindexamen. Ang?lique gaat Voeding en gezondheid studeren. | W.K.