Student - 1 april 2014

Pop-up restaurant in Wiskundegebouw

tekst:
Nicolette Meerstadt
1

Het Wiskundegebouw op de Dreijen is de komende drie weken weer in gebruik. Tot 17 april kun je er elke avond eten, want een groep vrijwilligers runt er een Happietaria, een eetcafé voor het goede doel.

Lekker eten en tegelijk de wereld veranderen, dat is het idee achter het landelijke initiatief Happietaria. Het gelegenheidsrestaurant in Wageningen, opgezet door de christelijke studentenverenigingen, drijft ongeveer drie weken lang op liefdadigheid en vrijwilligers vanuit heel Wageningen. De keuken is in de oude collegezaal C1, vroeger een van de grootste van de universiteit. ‘Bezoekers hebben er goede herinneringen aan’, vertelt Anke Brons, een van de organisatoren. ‘Bij de opening vertelde Martin Kropff dat hij hier nog biologie heeft gegeven.’ Andere bezoekers vertellen dat ze wel eens tentamen hebben gemaakt waar nu het restaurantje is.

Op het menu staan gerechten uit allerlei landen, Thaise viskoekjes en kofta bijvoorbeeld. Voor een driegangenmenu en twee drankjes betaalt de bezoeker ongeveer 25 euro, maar meer mag ook. De opbrengst gaat vrijwel helemaal naar het goede doel. Dit jaar is dat onderwijs voor Birmese vluchtelingen die in Thaise vluchtelingenkampen wonen.  

‘We willen dit jaar 15.000 euro ophalen’, vertelt Anke. ‘Dan moeten we ongeveer 1300 bezoekers trekken de komende weken’. Per avond is er plek voor 100 eters, dus het pop-up restaurantje moet goed vol zitten. Aan het eten zal het niet liggen, want er staat er elke avond een professionele kok in de keuken.Meer info en reserveren: happietariawageningen.nl

Re:acties 1

  • Happietaria Wageningen

    Gelukkig niet 13.000 maar 1300 bezoekers!

    Reageer
    • Nicolette Meerstadt

      O ja, foutje. Ik heb het aangepast in de tekst. Dank.


Re:ageer