Nieuws - 3 oktober 2014

Popronde zorgt voor volle kroegen

tekst:
Rob Ramaker

Door de hele Wageningse binnenstad viel gisteravond te genieten van opkomende bandjes en muzikanten. De popronde zorgde dit jaar weer voor uitpuilende kroegen.

Foto's: Sven Menschel

Als nomaden trokken muziekliefhebbers gisteren door de binnenstad. Met hun van lantaarnpalen getrokken programmaboekjes in de hand navigeerden ze langs de dertien podia, in kroegen en restaurants. Hier konden ze luisteren naar bandjes en singer-songwriters met uiteenlopende stijlen. Dit varieerde van zwartgallige folk (The Virgin Army) tot dampende hiphop (Mongoose & The Boombox). Traditioneel werd de Popronde afgesloten met een afterparty in ’t Gat. Hier kon tot laat worden gedanst op de beats van Headfirst.

popronde2.jpg

De Popronde trekt jaarlijks veel publiek in Wageningen. Tijdens deze editie was er gedurende de concerten voor negenen nog wel ruimte in de kroegen. Daarna stroomde het publiek snel toe, zodat veel van de locaties uitpuilden van de mensen. Bij kleine locaties als Villa Bloem stonden zelfs rijen mensen door de ramen naar binnen te kijken. Toch waren hier en daar nog plekjes zoals Loburg (zie foto boven), waar je relatief rustig een biertje kon drinken met wat rustige muziek op de achtergrond.