Nieuws - 29 september 2011

Pop in de binnenstad

Met de Popronde is het net als met tapas. Als je op één avond zo'n diversiteit aan muziek kunt genieten is er minder moed nodig eens iets exotisch te proberen.

28-cult-fata-el-moustache-m.jpg
Dertig opkomende bandjes van allerlei pluimage spelen 6 oktober op zestien plekken in de binnenstad. Die zal nog voller zijn dan op normale donderdagavonden, met groepjes die van café naar café trekken. Om acht uur trapt Fata 'el Moustache' Morgana af in de Zaaier. Vanaf 12 uur wordt het zweten op de afterparty in Het Gat met allerlei dansbare indie en electro.
'We hebben echt gekeken naar bandjes die kwalitatief vernieuwend zijn, niet alleen de meest catchy hitjesbandjes', vertelt organisator Mart Schellekens. Het moet dus een heerlijke avond worden voor iedereen op zoek naar hét nieuwe geluid. Wat Schellekens zelf gaat kijken? Eerst LUIK, met hun abstracte dromerig pop, gelardeerd met zwartgallige teksten. Verder het Nederlandstalige Staatseinde, dat pop maakt 'op een hele vreemde manier'. Ten slotte Are you a lion, een band die klassieke rock in een modern jasje weet te steken.   RR

Meer informatie: popronde.nl/steden/wageningen.