Nieuws - 25 maart 2013

Politie zoekt getuigen schietpartij

De politie zoekt studenten die afgelopen 5 februari getuige waren van een schietpartij in de Tarthorst. Er is een beloning van 10.000 euro voor de doorslaggevende tip.

politieagent.jpg
Op 5 februari werd een 33-jarige man neergeschoten in zijn eigen huis; Achter de C1000 in de Tarthorst, naast de campus. Het slachtoffer arriveerde tussen negen en tien thuis en trof binnen de dader die hem neerschoot. De man belde zelf de hulpdiensten en overleefde het voorval. Er is nog geen signalement van de dader. Wel is er een beloning van 10.000 euro voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader.
Een passanten- en buurtonderzoek leverden tot dusver nog geen getuigen op. Toch hoopt de politie dat er studenten zijn die iets hebben meegekregen van de schietpartij. ‘Deze schietpartij gebeurde op een doorlopende fietsroute door de Tarthorst,' zegt wijkagent Alex de Wit, ‘en 80 procent van de fietsers die daar langskomt is student.' Hij roept daarom studenten op die 5 februari iets gehoord of gezien hebben tussen 8 en half 11 zich te melden. Ook andere tips over de schietpartij zijn welkom.
Verder is de zaak dinsdag 19 maart behandeld door Opsporing Verzocht (vanaf 31.30 min); vooraf hieraan kregen 6500 Wageningers die de desbetreffende avond in de buurt waren een sms. In de uitzending waren beelden te zien van mogelijke getuigen. Het gaat hierbij om een fietser, een persoon die zijn hond uitlaat en enkele automobilisten. Ook zij kunnen zich melden via de tiplijn (0800 - 6070) Misdaad Anoniem (0800-7000) of een wijkagent (0900 -8844).
Wijkagent De Wit hoopt überhaupt dat studenten zich vaker melden wanneer ze slachtoffer zijn van of tips hebben over een misdrijf: ‘Je merkt dat de meldingsbereidheid onder studenten niet hoog is.' Hij weet niet zo goed hoe dat komt: ‘Misschien voelen ze meer binding met hun sociale contacten op de universiteit dan met de wijk waarin ze wonen.' Toch is melden nuttig, zegt De Wit, voor studenten en de politie. ‘7000 Studenten weten ongetwijfeld dingen die wij niet weten.'