Student - 1 december 2017

Politie bekeurt studenten op kruispunt bij campus

tekst:
Albert Sikkema
4

De Wageningse politie heeft afgelopen week elf studenten op de bon geslingerd op de kruising van Churchillweg en Nijenoord Allee omdat ze door rood reden. De politie gaat vaker controleren.

Fietsfile, ©Resource

De politie voerde op 29 november een roodlicht controle uit op de drukke kruising tussen stad en campus. De agenten controleerden met name de fietsers, ‘omdat eerder al geconstateerd is dat deze veelvuldig het rode verkeerslicht negeren bij het oversteken’, meldt de politie op Facebook. De politie schreef ‘slechts’ elf bekeuringen uit vanwege het beperkte aantal agenten, maar het hadden er makkelijk meer kunnen zijn. ‘De locatie heeft onze aandacht en we gaan vaker controleren’, waarschuwt de politie.

Re:acties 4

 • fileleed

  Ik sta regelmatig in deze "file". Kost me sons wel drie minuten. Inderdaad absurd. Daar moet snel iets aan gedaan worden.

  Reageer
 • Student

  Het is toch ook echt absurd hoe lang je om 8.30 of 17.15 moet wachten; zelfs met het doorrijden bij het groen voetgangerslicht duur het 3 cycli voordat je er doorheen bent.

  Reageer
 • Jan

  Maakt niet uit rood is rood. Sommige voetgangers zijn niet meer snel ter been en redden het dan. Vandaar het verschil.

  Reageer
 • Marjolein

  Ik ben zelf geen student maar sta regelmatig met de auto bij dat stoplicht. Beetje kinderachtig om fietsers te bekeuren zolang de stoplichten zo zijn afgesteld dat het voetgangerslicht langer op groen blijft dan het fietslicht. Dat is een fout in de programmering en vragen om problemen. Als dat is opgelost ben je al de helft van het probleem kwijt vermoed ik.

  Reageer

Re:ageer