Nieuws - 6 april 2016

Plus Ultra in race voor Beste Gebouw

tekst:
Roelof Kleis

Plus Ultra is genomineerd voor gebouw van het jaar. Intussen stroomt het gebouw langzaam vol: 80 procent van de ruimte is verhuurd.

‘Ik vind het fantastisch mooi dat we zijn genomineerd’, reageert Chiel van Dijen van vastgoedontwikkelaar Kadans Science Partner dat Plus Ultra ontwikkelt. '‘Dat bevestigt dat we toch een paar goede keuzes hebben gemaakt.’ Plus Ultra is door BNA, de branche-organisatie van de architecten, samen met zeven andere gebouwen geselecteerd uit 125 inzendingen. De jury maakt op 19 mei bekend welk gebouw uiteindelijk wint. Naast deze jurykeuze is er ook een Publieksprijs. Stemmen daarvoor kan op www.gebouwvanhetjaar.nl.

Plus Ultra is het verzamelgebouw voor startende en doorgroeiende kennisintensieve bedrijven op de campus. Het gebouw is ontworpen door bureau Wiegerinck uit Arnhem, dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van Helix. Plus Ultra staat nu nog grotendeels leeg. Maar daar komt de komende maanden verandering in. Tachtig procent van de ruimte in het verzamelgebouw is volgens Van Dijen inmiddels vergeven.

Eerder werden al twaalf namen bekendgemaakt van voornamelijk bedrijven uit Wageningen en omgeving. Dat geldt ook voor de twaalf bedrijven die er nu zijn bijgekomen. Bij de nieuwkomers zitten bekenden als KLV Professional Match en Startlife die nu in Triton huizen op de campus. Ook WUR-spinoffs Tyker Technology (gps-gestuurde machines), Surfix
(oppervlaktechemie) en Kryt (e-learning in het lab) verhuizen intern binnen Wageningen. Uit Bennekom komt IPSS Engineering (procesinstallaties voor de chemie). 

DIBcoop (ontwikkeling duurzame businessplannen) verruilt het Agro Business Park voor de campus. Uit Lelystad komt Schothorst Feed Research (ontwikkeling diervoeders) naar de campus. De grootste vis die Kadans heeft binnengehaald wordt volgens Van Dijen vrijdag bekendgemaakt. Met de nieuwe bedrijven zijn de technohallen op de begane grond gevuld. De ruimtes worden de komende tijd ingericht. Van Dijen mikt erop voor het einde van het jaar huurders te vinden voor de resterende 20 procent van de ruimte.