Nieuws - 30 augustus 2007

Pleidooi voor glitters!

1223_nieuws.jpg
Dit wordt mijn derde jaar in Wageningen. Over het algemeen ben ik, ondanks mijn stadse achtergrond, behoorlijk tevreden over ons kleine pittoreske dorpje. Met trots vertel ik aan mijn vroegere klasgenootjes dat wij, Wageningers, verhuizen met bakfietsen, kippen houden in de tuin en vakken kunnen volgen over magic mushrooms. Als mijn oude klasgenootjes dan met hun Rimmelroodgelakte nageltjes op hun voorhoofd tikken - ‘gek, Iris, dat ben je’ -, vertel ik ook nog dat met mijn vriend door de uiterwaarden wandelen een hobby is geworden. Een gelukzalige glimlach uit de grond van mijn hart volgt.
Maar in één ding heeft Wageningen mij diep, diep teleurgesteld. Er heeft zich hier nog geen enkele gelegenheid voorgedaan waarbij ik mijn gouden hotpants, paarse boa en jarentachtigplateauzolen aan kon. En dat terwijl Wageningen in mijn eerste AID zoveel aan mij beloofde. Het zwembadfeest gaf me de illusie dat hier nog wel eens glitters uit het plafond zouden kunnen komen. Een leugen! Het boerse doe-maar-gewoon is er niet uit te slaan!
Daarom zal ik nu kort spreken namens alle verscholen dragqueens, dramalovers en andersoortig feestpubliek dat zich in de steek gelaten voelt. Wageningse partypoopers: zouden jullie je houding alsjeblieft willen veranderen? Een proud-to-be-foutfeest is namelijk geen *** waard als iedereen proud-to-be-normal komt! En Wageningse verenigingbestuurders: één zwembadfeest in de AID is niet genoeg, aangezien de echte George Michael-fans dan hertentamens hebben omdat ze iedere donderdag op jullie verenigingen tot diep in de nacht wanhopig op zoek zijn geweest naar glitters.
En nu ik toch bezig ben, wil ik ook nog even pleiten voor de toevoeging van absint aan het standaard drankassortiment. Te verkrijgen voor maar één muntje per glas natuurlijk, want inkomensverschillen mogen de pret niet drukken. We blijven natuurlijk wel gewoon een rood bolwerk. / Iris Roscam Abbing

Gezocht: VHL-columnist
Het komende studiejaar kun je op deze pagina de columns lezen van Iris Roscam Abbing en Bastiaan Molleman, beiden student aan Wageningen Universiteit. De redactie van Resource zoekt nog een derde columnist, van Van Hall Larenstein. Studeer jij aan de hogeschool, kan je met humor schrijven over het studentenleven in Velp, Leeuwarden of Wageningen en wil je wat bijverdienen, mail dan voor donderdag 20 september een eerste uitprobeersel naar email('lieke.de.kwant','cereales.nl'); . Vermeld daarbij je studierichting, leeftijd, adres en telefoonnummer.