Organisatie - 22 januari 2015

Plant stopt met DLO-merknamen

tekst:
Albert Sikkema
2

De Plant Sciences Group stopt met de merknamen Plant Research International (PRI) en Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO). De DLO-onderzoekers van Plant gebruiken voortaan alleen nog Wageningen UR in hun externe communicatie.

Dit heeft de directie van de Plant Sciences Group (PSG) besloten. De maatregel past binnen het huidige merkenbeleid, stelt Marc Lamers, beleidsdirecteur Communicatie. Wel gaat de raad van bestuur in het komende strategisch plan aandacht besteden aan het merkenbeleid.

Aanleiding voor de merknaamswijziging was een onderzoek van de PSG onder haar externe relaties, vertelt Erik Toussaint, hoofd Communicatie bij de kenniseenheid. ‘Bij onze externe relaties was niet goed bekend waar de merken PRI en PPO voor staan, terwijl Wageningen UR een sterk merk bleek bij de relaties.’ Verder vonden de business unit managers bij Plant het in de praktijk vaak lastig om met de verschillende merken te werken, stelt Toussaint. Daarop adviseerde de afdeling communicatie van PSG aan de managers en directie van de Plant Sciences Group om de DLO-merken te laten vervallen. Voortaan meldt een DLO-medewerker van de PSG alleen nog dat hij werkt bij Wageningen UR. In juridische teksten blijft hij de officiële werkgever, Stichting DLO, noemen.

Re:acties 2

  • Wageningen UR

    LEI en Alterra zijn weliswaar sterke merken, maar dan alleen qua communicatie. Ze hebben het erg lastig om hun broek op te houden, veel lastiger als Plant en Dier bijvoorbeeld. Maak er maar mooi gewoon allemaal Wageningen UR van, voeg groepen die min of meer hetzelfde werk doen over kenniseenheden samen en streef naar goed en innovatief onderzoek ipv elkaar vliegen afvangen.

    Reageer
  • one wur

    Tja, niet alle merken zijn even sterk en krachtig als Alterra, Imares en LEI. Jezelf professioneel profileren en positioneren is best lastig. Dat doen die sterke merken in ieder geval wel goed. Daar zouden de zwakker merken wat van kunnen leren. Het vervelende is echter dat de volgende stap van het bestuurscentrum nu vermoedelijk snel dichterbij gaat komen.... Ook de sterke merken gaan worden afgeschoten en worden ingeruild voor One WUR-eenheidsworst.

    Reageer

Re:ageer