Nieuws - 1 september 2011

Plant-E in de race voor €500.000

Het Wageningse bedrijfje Plant-e staat in de finale van de Green Challenge. Op 15 september wordt bekend welke duurzame ondernemer er met een half miljoen vandoor gaat.

Slijkgras.jpg
Uit 717 inzendingen van over de hele wereld koos de jury van de Postcodeloterij Green Challenge zes finalisten. Allemaal hebben ze een duurzaam product ontwikkeld: een douche met hergebruikt water, een bamboe frame waardoor zonnepanelen met de zon meedraaien en een technologie om elektriciteit te winnen uit levende planten bijvoorbeeld. Dat laatste is waar Plant-e zich mee bezig houdt. 
Voor Plant-e eigenaar Marjolein Helder is de wedstrijd ontzettend spannend. 'Stel dat we die vijf ton winnen, dan kunnen we twee producten-ontwikkelaars aannemen. We kunnen zo de technologie veel sneller klaarmaken voor toepassing op grote schaal.' Nu runnen Helder en mede-eigenaar David Strik hun bedrijfje met elk een dag in de week, naast hun academische loopbaan bij de vakgroep Milieutechnologie.
Op 14 september, de dag dat Plant-e zijn tweede verjaardag viert, presenteren de finalisten zich aan de jury. Een dag later wordt de winnaar bekendgemaakt.
Het filmpje waarmee Plant-e de aandacht van de jury trok: