Nieuws - 22 oktober 2009

Pizza!

Studenten uit Groningen, Utrecht en Nyenrode hebben maandenlang afhaalsite justeat.nl opgelicht. Ze vonden een lek in het betaalsysteem waardoor ze voor hun pizza, sushi en shoarma maar één of vijf cent hoefden af te rekenen. De schade bedraagt naar schatting dertigduizend euro. Het bedrijf wil dat de studenten alsnog betalen. Weinig kans, dunkt me.

Exit privacy
Het Britse bedrijfje Vicon brengt volgend jaar een cameraatje op de markt dat elke halve minuut zelf een foto maakt. Het ding slaat ook aan (op basis van warmte) als je iemand ontmoet of (op basis van licht) als je een nieuwe ruimte betreedt. Daarmee komt voor iedereen een lifeblog binnen handbereik. Kortom, het definitieve einde van de privacy.
Blij maar lullig
In de middenberm van de Nijenoord Allee heeft de milieuclub HappyJMA een nieuw BlijBermBord geplaatst. Met de boodschap File = Fiets? is niks mis. Maar mag er volgende keer iets meer knutselwerk in de uitvoering gaan zitten, blije jongens en meisjes? Met stip het meest lullige actietje van het jaar.
Lange staart, snel zaad
Mannen produceren zaad met lange zwiepstaarten. Hoe langer de staart, hoe sneller het zaadje. Een vrouw paart in principe niet met verschillende mannetjes, daarom is snelheid van een individueel zaadje belangrijk. Kippen paren wel achter elkaar met verschillende hanen. Hanen maken daarom veel zaad, om een tweede keer te kunnen schieten. Deze conclusies komen uit Brits onderzoek. Literatuuronderzoek.
DSB Paramaribo
Paramaribo - Governor André Telting van De Surinaamsche Bank N.V. heeft in een communiqué kenbaar gemaakt, dat het onder curatele stellen van de DSB Bank Nederland door een rechtbank in Nederland, op geen enkele wijze direct of indirect gelieerd is aan De Surinaamsche Bank N.V. in Suriname. DSB Suriname is  een integere, solide en financieel gezonde bank - Surinaamse krant De West.
Bedenk Simpson
Een overwerkte secretaresse. Een paardenmeisje. Een geflipte wetenschapper. Kijk om je heen en doe inspiratie op voor een nieuwe Simpson. Tekenfilm The Simpsons bestaat twintig jaar, en de makers zijn te moe en te rijk geworden om nog vernieuwend te zijn. Daarom mag jij dat doen. Bedenk ook een naam en een catchphrase. De winnaar mag meewerken aan een aflevering. /Roelof Kleis en Nicolette Meerstadt