Nieuws - 18 november 2010

Pil

Dertig procent van de belijdend christelijke studentes slikt de pil. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad.

Onder meer studenten van Ichthus werden bevraagd. De helft van de belijdende pilgebruikers heeft geen problemen met seks voor het huwelijk. Tip voor Hilversum: O,o Biblo Belto?
CO2
Het Restaurant van de Toekomst heeft ecologische footprints bij de producten gezet. Twee plakjes oude kaas zijn goed voor een footprint van 520 gram CO2. Bewustwording, weet je. Ter vergelijking: een auto blaast gemiddeld per kilometer 140 gram CO2 de lucht in. Zo'n half plakje kaas dus. Eet smakelijk.
Sinterpeen
Sinterklaas: grote kindervriend of mega marketingtruc? Dat supermarkten en speelgoedwinkels flink gebruik maken van de goedheiligman is wel duidelijk. Maar dat je kinderen ook gezonde voeding door de strot kunt duwen is voor ons nieuw. Tijdens de intocht in Scheveningen kregen brave kindertjes worteltjes. Sponsor FlevoWortelBos deelde twintigduizend zakjes uit. Twíntigduizend. Die kunnen weer in de schoen voor Amerigo.
Pandora's bos
Vond je Avatar ook zo'n geweldige film? Binnenkort worden drie zulke bossen van de maan Pandorra nagebouwd in Nederland. Er komen boomhutten in de wilgen te hangen, en er zijn zwerfpaden en droomplekken. Regisseur James Cameron bekostigt het project. Zou het niet leuk zijn als er ook bioluminiscerende planten zouden groeien?  Of paddo's.