Nieuws - 5 november 2009

Pijpende vleerhond

Pijpende vleerhond
Naast mensen en bonobo's doen ook vleerhonden aan fellatio. De Cynopterus sphinx is de gelukkige. Deze kortneusvleerhond doet hét, jawel, op z'n hondjes. Tijdens de copulatie buigt het vrouwtje naar voren en likt aan de schacht van de penis van het mannetje. Hoe langer ze likt, hoe langer de paring duurt. Waarom zou je er dan in godsnaam aan beginnen?

Bello is niet groen
Huisdieren zijn slecht voor het milieu. De ecologische voetafdruk van een gemiddelde hond is twee keer zo groot als die van een 4,6 liter SUV Toyota Land Cruiser. Een kat 'doet' evenveel als een Volkswagen Golf. Dat hebben onderzoekers uit Nieuw Zeeland berekend. Zelfs een goudvis heeft een ecologische vinafdruk van twee mobieltjes.
Axe heeft geen effect
Een 26-jarige Indiƫr heeft Unilever aangeklaagd, omdat hij na zeven jaar nog steeds geen profijt heeft van het Axe-effect. Tenminste, dat meldt nu.nl. Het oorspronkelijke bericht komt van fakingnews.com. De oerlelijke Vaibhav Bedi zou met honderden lege Axe-verpakkingen deo, parfum, aftershave, douchegel en shampoo, in de rechtbank zijn verschenen. Met de woorden: Where the fuck is the Axe effect?
Betere wetenschapper na afwijzing
Wetenschappers die subsidie hebben gekregen, presteren daarna minder goed dan de beste wetenschappers die buiten de boot vielen. Dat ontdekten onderzoekers van de UvA en de VU. Volgens hen worden de beste afgewezen wetenschappers in de jaren erna vaker geciteerd en leveren ze invloedrijkere publicaties af dan hun gelauwerde concurrenten. Dat meldt persbureau HOP. Zou dat voor de liefde ook maar gelden.
Anticonceptie
Een kwartiertje blijven liggen na het vrijen vergroot de kans op een zwangerschap met vijftig procent. Dat heeft het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van het AMC ontdekt bij vrouwen die kunstmatige inseminatie ondergaan. Mooi. Maar werkt het omgekeerd ook? Nooit meer condooms, gewoon tegen de muur.
Druk WUR-kind als proefkonijn
Ouders met een druk kind kunnen daar geld mee verdienen. Onderzoekster Agnes van den Berg van Alterra werft onder collega's ADHD-kinderen. De kids van 10 en 11 jaar moeten aandachtstestjes doen in Gaia en Lumen. Te beginnen dit weekeinde. Een uurtje testen levert honderd euro op. Dat ligt ver boven het minimumjeugdloon.