Nieuws - 14 juni 2007

Petitie voor duurzaam Larenstein

Je eigen kopje afwassen, dubbelzijdig printen en biologische pindakaas in de kantine. Dat zijn enkele wensen van de Sustainable Larenstein Action Group (SLAG), die zich inzet voor duurzaamheid in het onderwijsgebouw in Velp.

Om dat te bereiken heeft SLAG op 6 juni met de medezeggenschapsraad van Van Hall Larenstein een petitie ingediend bij het college van bestuur, waarin ze verzoeken om de oprichting van een speciaal adviesorgaan voor duurzaamheid.
Duurzaamheid past bij Larenstein, vindt de SLAG. ‘We hebben er daarom wel vertrouwen in dat het bestuur wat met de petitie doet’, zegt SLAG-lid Alex van der Meer, docent Bos- en Natuurbeheer. SLAG-lid Loes Verbiesen, tweedejaars Bos- en natuurbeheer vult aan: ‘De school is druk bezig met duurzaamheid in het curriculum, maar niet binnen de eigen instelling. Terwijl dat samenhangt. We studeren om een mooie natuur te creëren.’
SLAG zag een half jaar geleden het levenslicht. Er zijn drie docenten en tien studenten bij betrokken. Er is in Velp een waslijst van zaken die volgens de SLAG beter kunnen, variërend van het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen tot het houden van een tweedehandsboekenmarkt. ‘Ik ben een van de weinige docenten die twee pagina’s op één vel zet en dan dubbelzijdig kopieert’, vertelt Van der Meer.
Hij wil overigens niet dat duurzaamheid een constant issue wordt, dat druk oplevert voor studenten en docenten. ‘We willen graag dat de leiding de faciliteiten biedt, zodat iedereen makkelijker bewuste keuzes kan maken.’