Organisatie - 25 april 2017

Personeel proeft nieuwe koffie (video)

tekst:
Roelof Kleis
1

De eerste reacties op de nieuwe koffie in Atlas en Gaia zijn positief. Maar die eerste kopjes waren dan ook gratis. Een kopje luxe koffie kost voortaan 1,50 euro.

(Foto: MAAS)

Voor die prijs heb je een espresso of een gewone koffie. Een cappuccino kost 1,80 euro. Voor 60 cent extra schenkt de machine in de nieuwe koffiehoek een extra grote beker vol. ‘Voor een goede kop koffie hoef je nu niet meer een eind te gaan lopen. Als je jezelf wilt trakteren, kan dat hier ook’, prijst manager concepts Melvin Klink van MAAS het nieuwe product aan.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Wageningen is overigens niet de eerste die de nieuwe Blendstar Single Origin krijgt voorgeschoteld. De nieuwe koffie werd vorig jaar al geïntroduceerd. Onder anderen de UvA, de VU en TNO gingen Wageningen voor. De koffie komt uit de regio Kaffa in Ethiopië en is gemaakt van Arabica bonen. De koffie heeft het keurmerk van de Rainforest Alliance.

Bijzonder aan de koffie is dat-ie niet alleen in Ethiopië is geplukt, maar ter plekke ook is gedroogd, gebrand en verpakt. De hele verwerking van de koffie vindt daarmee in het land van herkomst plaats. ‘We creëren daarmee werk in Ethiopië en zorgen dat de opbrengst eerlijker is verdeeld. Duurzamer dan dit krijg je het niet’, zegt Klink. MAAS wil op termijn de hele koffieproductie naar de landen van herkomst verplaatsen. Nu gaat het nog maar om een fractie van de totale omzet.

De nieuwe koffiehoekjes staan in Atlas en Gaia. Medewerkers kunnen daar nu kiezen uit de gratis koffie uit de gewone automaten of tegen betaling de luxere variant drinken. Betalen kan alleen met een bankpas.

Re:acties 1

  • barista

    Volgens de "barista" in Gaia (een barista is iemand met een kek baardje die op een knopje drukt zodat er koffie in een bekertje loopt) kost een kopje koffie uit die automaat 2,20.

    Reageer
    • fret

      Slim van die barista, een automatische fooi van 70ct per bakkie


Re:ageer