Nieuws - 15 februari 2017

Parkeerplekken WUR in garage Unilever

tekst:
Vincent Koperdraat

Medewerkers van WUR kunnen straks hun auto kwijt in de parkeergarage onder Unilever. Er komen minimaal 275 plekken beschikbaar. Dat zegt Eise Ebbelink, hoofd Vastgoed en Huisvesting van WUR.

Foto: Shutterstock

Unilever maakte vorig jaar bekend een R&D-centrum voor voeding te bouwen op de Wageningse campus, naast FrieslandCampina. Vanaf 2019 moet dat ruimte bieden aan 550 onderzoekers.

Het definitieve ontwerp van het nieuw te bouwen pand is nog niet vastgesteld. Dat moet voor de zomer gebeuren. Wel is al duidelijk dat er een parkeergarage onder Unilever komt. ‘Een belangrijk deel van die totale parkeergelegenheid komt beschikbaar voor medewerkers van WUR’, vertelt hoofd Vastgoed Eise Ebbelink. In onderling overleg met Unilever is volgens hem een minimale hoeveelheid plekken afgesproken. Maar het uiteindelijke aantal zal waarschijnlijk rond de 300 uitkomen.

Maar zijn dat dan ook gratis plekken? Volgens Ebbelink wel: ‘Ja, parkeren op de campus is gratis en blijft dat voorlopig ook’.

Parkeren op de campus is gratis en blijft dat voorlopig ook.

Een ander punt dat speelt bij de bouw van het nieuwe pand van Unilever is het fietspad Thymospad. Dat loopt van sportcentrum De Bongerd over de campus naar de gebouwen Orion en Forum. Unilever wil dat het fietspad iets wordt verplaatst. Ebbelink: ‘Het gaat om een kleine verplaatsing. Of die ook echt doorgaat is nog niet duidelijk. Voor de zomer moet het definitieve ontwerp worden vastgesteld’. Unilever wil na de zomer van start met de bouw van haar nieuwe R&D-centrum.