Nieuws - 25 januari 2017

Parkeergarage bij Radix moet drukte opvangen

tekst:
Roelof Kleis

Op parkeerplek P1 bij Radix komt, als de raad van bestuur de plannen goedkeurt, een parkeergebouw van twee verdiepingen. Het aantal parkeerplaatsen wordt daardoor met 200 uitgebreid.

(Foto: Guy Ackermans)

De parkeerdruk aan de noordkant van de campus is groot. Op een doorsnee werkdag zijn alle parkeerplaatsen al vroeg in de morgen gevuld. Dat was al een tijdje zo, maar die druk is groter geworden door de komst van Helix, zegt Eise Ebbelink, hoofd Vastgoed van het Facilitair Bedrijf.

Daar komt bij dat de komst van Unilever op korte termijn parkeerplaatsen kost. Ebbelink: ‘De parkeerplaatsen die daar nu liggen, naast Plus Ultra, gaan weg om op die grond te bouwen. Daar komen later wel parkeerplaatsen voor terug, maar dat is pas na de bouw.’ Op korte termijn wordt in de parkeerbehoefte voorzien door de ontwikkeling van de parkeergarage bij Radix, naast de toekomstige noordelijke ontsluiting van de campus. Het gebouw krijgt twee verdiepingen, waardoor inclusief de begane grond drie parkeerlagen ontstaan. De bovenste auto’s staan in de openlucht.

Groene uitstraling
Op dit moment wordt aan een ontwerp van het nieuwe gebouw gewerkt. Het pand krijgt volgens Ebbelink een groene uitstraling ‘door de beplanting van de gevel en/of het gebruik van hout’. Het parkeergebouw houdt de gevellijn van Radix aan, zodat de padenstructuur langs de Droevendaalsesteeg kan worden doorgetrokken naar Axis.

Ebbelink mikt erop nog voor de zomer groen licht te krijgen van de raad van bestuur. Daardoor kan in de zomer met de bouw worden begonnen, in de periode dat er weinig drukte op de campus is. Het gebouw blijft in eigen beheer en het gebruik ervan is gratis. De parkeergarage past binnen het bestaande bestemmingsplan, waardoor alleen een omgevingsvergunning nodig is.