Nieuws - 7 juli 2011

Parallelle verveling

De meeste tentamens zitten erop en je ziet dat met name de eerstejaars zo snel mogelijk naar papa en mamma vertrekken. Resultaat: het anders zo bruisende Wageningen ligt volledig op zijn gat.

Blogger_YK.jpg
Heb je niet je hele zomerreces volgeboekt met zonvakanties vanwege die hertentamens in augustus of moet je hier onverhoopt nog wat hand- en spandiensten verlenen voor je commissie, dan heb je vast wat tijd over die je kunt besteden aan dingen die je al het hele jaar wilde doen. Door je inspiratie heen? Voorkom dat gelijkgestemden je niet kunnen vinden. Een paar tips tegen parallelle verveling op een rij.
1. Maak vrienden met Wajo's. Lokale jongere feesten de hele zomer door en Wageningen is hun terrein. Op deze manier zijn vrienden van me onlangs nog op een examenfeest in Wageningen-Hoog terecht gekomen. Helaas, te zien aan de (geestelijke) schade die ze daar hebben aangericht gaat dat contact weldra doodlopen. Contact leggen zul je dus echt zelf moeten doen.
2. De sociale media zijn je vriend. Vind je het ongepast om de telefoon te pakken en al je vrienden op te bellen, meld je dan aan bij facebookgroep de Zomer van Wageningen alwaar alle feestjes op een rij worden gezet. Iedereen is uitgenodigd. Je kunt ook gewoon een shout-out  doen op twitter want andere vervelio's zitten toch de hele dag voor hun scherm, ondanks het weer.
3. Ga de Wageningse hotspots af voor bekenden. 's Middags is men nog even een wasbordje aan het trainen bij de Bongerd of aan het bakken bij de uiterwaarden. Let op: naar de overkant zwemmen is stoer maar verder dan het lijkt en die vrachtschepen zijn sneller dan je denkt. 's Avonds wandel je gewoon langs de terrasjes van de Vlaamsche Reus en de Zaaier. Heeey, ik hier?
4. Mislukt alles, kun je altijd nog naar je ouwelui toe. Even checken dat ze je voornaam nog weten. Verveelze!