Organisatie - 3 februari 2016

tekst:
Koen Guiking
2

Studenten en medewerkers kunnen binnenkort hun (online) bestellingen laten bezorgen op de campus. In Forum zijn op woensdag 3 februari kluisjes geplaatst, een Bringme Box, waarin de postbode pakketjes kan achterlaten.

Installatie van de Bringme Box in Forum, Wageningen

Foto: De Bringme Box wordt geïnstalleerd

‘Het maakt niet uit of je iets bij een webshop besteld hebt, of je pak wil laten afleveren door de plaatselijke stomerij’, vertelt Robert Bosman van Bringme als hij de kast komt plaatsen. Voorwaarde is dat je je als gebruiker moet registreren als je pakketjes wil ontvangen of retourneren. Iedereen kan leveren aan een gebruiker, daarvoor hoef je niet geregistreerd te zijn.

Dit is hoe het werkt: een Bringme-gebruiker plaatst een bestelling en geeft het adres op van Forum; de bezorger stopt het pakje in één van de boxen in Forum en voert op de touch screen de naam van de ontvanger in; de ontvanger krijgt via de app een bericht dat het product bezorgd is en haalt het af door het kluisje met een persoonlijke code te openen.

Overigens kunnen op deze manier ook twee studenten of medewerkers pakketjes voor elkaar achterlaten, legt Bosman uit. Handig als je niet op hetzelfde moment op de campus bent en toch iets aan elkaar wilt overhandigen.

‘En je kunt Bringme gebruiken om spullen weer te retourneren’, zegt hij. Ook hier dient gemak de mens én wordt milieuwinst behaald, aldus Bosman. Vervoersbedrijfjes hoeven namelijk maar naar één punt te rijden om meerdere pakketjes af te leveren en andere weer op te halen. Dat scheelt een hoop ritjes naar verschillende adressen, waar bovendien regelmatig niemand thuis is. Genoeg reden voor Wageningen UR om het concept een jaar lang uit te proberen, vertelt Ludy Zeeuwen, gebouwbeheerder van Forum. Voor gebruikers is de dienst helemaal gratis; Wageningen UR en Bringme hebben afspraken gemaakt over de kosten van de op internet aangesloten, beveiligde pakkettenreceptie.

De fysieke kast staat inmiddels in Forum. Registreren en pakjes ontvangen zal zeer spoedig mogelijk zijn. Meer informatie over de dienst wordt de komende weken verspreid via de interne communicatiekanalen van Wageningen UR.

Re:acties 2

• WUR medewerker

En waar staat deze informatie over de dienst in de interne communicatiekanalen? Ik kan het nergens vinden. Z'n kluis lijkt me wel heel handig!

• Clasien lock

Super, ik vind het een heel goed plan. Scheelt een hoop ergenis voor zowel de bezorger als de ontvanger. Top!