Nieuws - 26 januari 2012

Paarden trainen in Texas

Wie? Annika Seefeld, BSc Dier- en veehouderij, VHL; Wat? Paarden trainen, verzorgen, zomerkampen organiseren; Waar? Waxahachie, Texas, VS; Waarom? Texas is de beste plek om met paarden bezig te zijn, het voelt als het wilde Westen

28-Het-Echte-Werk-Annika-0611.jpg
'Ik heb mijn stage gedaan bij de 4C's stallen in Waxahachie, een voorstad van Dallas, een van de grootste steden in Texas. Het bedrijf stalt de paarden, voert ze, verzorgt ze en houdt hun medische behoeftes in de gaten. Daarnaast organiseren ze zomerkampen, trainingssessies en seminars. Iedere dag was anders. Natuurlijk waren er de dagelijkse bezigheden, zoals 's ochtends schoonmaken en voeren. Maar daarna had ik allerlei taken. Soms hielp ik bij de zomerkampen en paardrijlessen. De andere dag verzorgde ik gewonde paarden.
'Het mooiste was dat ik de kans kreeg om mee te doen aan rodeo's. Hierbij moest je in teamverband zo snel mogelijk rond een paar tonnen galopperen, waarbij je in een klaverbladformatie moest rijden. Dat was echt gaaf!
'De cultuurverschillen tussen Texas en Duitsland, waar ik vandaag kom, zijn enorm. In Texas eten ze ontzettend veel fast food  en snoep. Stacey, de eigenaresse van de stallen, had een hekel aan koken, dus we aten elke avond buitenshuis. Altijd fastfood. Ook met betrekking tot het weer waren er grote verschillen. In Texas is het erg vochtig en warm. Het was vaak warmer dan 38 graden Celsius. Ik was constant aan het zweten.
'Wat me opviel aan de mensen die ik ontmoette, was dat ze nooit een eigen mening hadden. Je kon ze alles wijsmaken, wat je zei trokken ze nooit in twijfel. De Texanen zeggen dat ze iedereen gelijk behandelen, maar daar heb ik niks van gemerkt. Ze zijn juist heel bekrompen. Ik heb allerlei racistische en homofobe uitspraken gehoord. Het zijn vast niet allemaal racisten, volgens mij denken ze gewoon niet na over wat ze zeggen.
'Toen ik terug kwam van mijn stage wilde ik dolgraag weer terug. Uiteindelijk ben ik ook gegaan, maar dat viel tegen. Er waren te veel dingen waar ik me aan irriteerde. Het is geen plek waar ik mijn leven lang zou kunnen wonen.