Nieuws - 13 februari 2014

Paaldans

Wat voorafging: Sinds Vera bot ving bij huisgenoot Derk, is ze de mannenverslindster van het huis geworden.

‘Nou? Hoe zie ik eruit? Goed genoeg voor De Bunker?’
Vera wervelde de woonkamer in. Derk floot bewonderend tussen zijn tanden en Willem-Jan grijnsde verlekkerd. Vera keek tevreden naar haar weerspiegeling in het raam. Het rokje stond geweldig en het topje was sexy.
‘Dit wordt mijn avond jongens, ik voél het gewoon.’
‘Blijf je wel van de danspaal af? Straks val je er weer uit,’ riep Willem-Jan haar bijdehand na, terwijl ze naar beneden rende.
Het was druk in de flatkroeg van Dijkgraaf toen Vera en haar vriendin Marit aankwamen, en de muziek stond hard. ‘Shotje?’ schreeuwde Marit in haar oor.  Vera knikte opgetogen. ‘Doe er maar twee. En een biertje.’ Ze had zin om te dansen en dat ging altijd een stuk soepeler wanneer ze wat gedronken had.
Nog een shotje en twee biertjes later  voelde Vera dat ze in een heerlijke, dronken roes raakte. Tegen beter weten in ging ze op de danspaal af. Ze kon het ding gewoonweg niet weerstaan, een fout die ze vaker maakte, maar ze merkte dat haar moves deze keer bijzonder goed in de smaak vielen.
Er werd enthousiast gewezen, gejoeld en gefloten. Klaarblijkelijk miste haar outfit z’n uitwerking niet, constateerde ze voldaan, terwijl ze met een zwoele blik nog een draai om de paal maakte. En nog een, en nog een, totdat Marit haar ferm van de paal aftrok en naar de uitgang dirigeerde.
De volgende dag kwam Vera pas ’s middags haar bed uit. Haar huisgenoten wierpen haar een geamuseerde blik toe toen ze katterig de woonkamer in kwam. ‘Je hebt al honderd likes op Facebook,’ giechelde Willem-Jan. ‘Ik zei toch dat je van die danspaal af moest blijven.’ Bianca en Derk hielden met moeite hun lachen in.
Niet-begrijpend keek Vera hen aan, terwijl ze in de zak van haar badjas naar haar mobiel graaide. Geschrokken sloeg ze haar hand voor haar mond, toen duidelijk werd  waarom ze gisteren, hangend aan de paal, zoveel aandacht had gekregen. Het had niks te maken met haar moves of haar sexy outfit. Ze had haar rokje na een wc-bezoek per ongeluk in haar onderbroek gepropt. Een of andere grappenmaker had daar vervolgens een foto van gemaakt en op Facebook gezet. Vera kreunde.

Bianca lachte: ‘Het was écht je avond, of niet Veer?’