Nieuws - 5 februari 2010

Paalbericht

Paalbericht
Het blijft wachten op de ‘Paal van Bernhard’. Nadat alle bezwaren door de gemeente zijn afgewezen, stapt één van de omwonenden van studentenclub Ceres nu naar de rechter. In een ultieme poging om te verhinderen dat het kunstwerk, waarin sommigen een fallus menen te herkennen, wordt opgericht. Stijfkop!

Blote voeten
Gooi je supersonische hardloopschoenen maar in de prullenbak: rennen op blote voeten is beter. Hardloopschoenen verleiden je, met hun goede vering, om op de hiel te landen. Maar dat geeft grote schokken die leiden tot blessures. Echt, het staat in Nature. Wil je bij de echte hardlopers horen? Wie landt op zijn voorvoet, doet het altijd goed.
Nurture
Angst voor wiskunde is aangeleerd. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers uitgevogeld. In groep drie en vier van de basisschool gaat de rekenangst van de juf ongewild over op de kinderen. Maar alleen bij meisjes. Dat is volgens de onderzoekers geen bewijs voor nature, maar een kwestie van rolmodellen. Meer mannen voor de klas dus.
Belegen worden
Amice, wilt u bij uw makkers helemaal de blits maken? Spoed u dan naar de webstek belegenwoorden.nl. Het Neerlandsch Genootschap ter bevordering van het Belegen Woord stelt zich ten doel om alom vergeten en verstofte woorden aan de vergetelheid te ontrukken en om het genoegen van het verloren gewaande wederom te beleven. U zult schuddebuiken van het lachen.
Lenen
Studenten weten volgens het Nibud veel te weinig van lenen. Daarom is er nu de studieleenwijzer. Een gemiddelde WO-student die nu afstudeert heeft een studieschuld van ongeveer 13 duizend euro. Na afbetaling (92 euro/maand), aftrek van vaste lasten en kosten levensonderhoud blijft nog 277 euro over van het eerste salaris. Als je een baan hebt tenminste.