Organisatie - 16 april 2009

PAPA EN MAMA KRIJGEN ÓÓK VOORLICHTING

Aandachtig. Vader en zoon krijgen te horen wat een leerstoelgroep is, hoe de arbeidsmarkt eruit ziet en wat het didactisch concept is in Wageningen.

Foto: Bart de Gouw

Meer dan vroeger spelen ouders een rol bij de studiekeuze van hun kind. Tijdens de open dag van Wageningen Universiteit op 4 april waren er daarom presentaties voor ouders. ‘Eigenlijk hebben ze vooral behoefte aan geruststelling’, zegt relatiemarketeer Hermien Miltenburg.
Uit enquêtes bleek dat een derde van de eerstejaars op Wageningen Universiteit werd gewezen door hun ouders. In een vervolgenquête gaven ouders aan meer te willen weten over praktische zaken. Miltenburg: ‘Ze willen vooral een goede coach zijn voor hun kind. En voor ouders die zelf geen universiteit hebben gedaan is het belangrijk om een beeld te krijgen van de instelling. Ze willen weten hoe ze hun kind kunnen begeleiden, maar ook wat nu eigenlijk een leerstoelgroep is.’
Met 950 potentiële studenten – ‘studiekiezers’ zeggen ze bij voorlichting – werd de voorlichtingsdag net zo druk bezocht als vorig jaar. Er waren meer Duitse gasten dan vorig jaar en iets minder Nederlandse scholieren, waarschijnlijk omdat de Nijmeegse Radboud Universiteit dezelfde dag voorlichting gaf. Op de open dag van Van Hall Larenstein Wageningen meldden zich 170 scholieren, vijftig procent meer dan vorig jaar.