Nieuws - 10 september 2009

Overrompeld door dildo's

Geschokte eerstejaars in Enschede. De Fluffy Dildoshow was een onderdeel van de introductieweek. Studenten van de kunstopleiding zetten een interactieve en taboedoorbrekende show neer. Vrijwilligers uit het publiek kregen een 'fluffy' voorbinddildo om waarmee ze mochten swaffelen, ringsteken en schilderen. Naderhand stroomden de klachten binnen. De organisatie denkt dat iedereen een beetje overrompeld was door alles wat er op het podium gebeurde.

Dikke dijen gezond
Mensen met dikke dijen leven langer, zo blijkt uit Deens onderzoek. Over een periode van tien jaar bleken mensen met dijen van minder dan 55 centimeter het kwetsbaarst. Dat staat los van risicofactoren als gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte. Maar grijp nou niet meteen naar een BigMac: je dijomvang is vooral een afspiegeling van de hoeveelheid beweging die je krijgt.
Filosoferen op leeftijd
Je bent nooit te oud om te leren. Maar je kunt overdrijven. Aan de Rijksuniversiteit Groningen is deze week de psychologe mevrouw Van Drooge-ter Haar uit Hoogeveen aan haar tweede jaar filosofie begonnen. Zij is volgens de universiteit de oudste van alle 20 duizend studenten in Groningen. Ze is 88.
Studeren voor de seks
Waarom ga je studeren? 'Meer vrije tijd, drank en seks', antwoordt 37 procent van de respondenten op studenten.nl. De kredietcrisis is nauwelijks een issue. Gelukkig zijn er ook studenten die voor persoonlijke ontwikkeling gaan: 32 procent. Een kwart gebruikt zijn studie als springplank naar een droombaan. Ben benieuwd welke dronken student met te veel vrije tijd de peiling heeft beïnvloed.
Crisisverhalen
Ook zo'n hekel aan de kredietcrisis? Doe je verhaal en win een T-shirt met opdruk. Met dat lokkertje vestigen de LSVb en vakbond De Unie de aandacht op de gevolgen van de crisis voor hoger opgeleiden. Voor de eerste honderd 'verhalen' heeft de website www.fuckthecrisis.nu een shirt klaarliggen. En die opdruk? Fuck the crisis natuurlijk. 
Nooit oud, wel zeldzaam
Wie kent 'm niet, de Mexicaanse axolotl. Een zeldzame salamander die altijd larve blijft en niet groot wil worden. Zeg maar: de Pippie Langkous van het dierenrijk. Het beestje wordt in het wild met uitsterven bedreigd, meldt het tijdschrift Biological Conservation. Er zijn er nog maar 700-1200 van in Xochimilco, een wetlandgebied bij Mexico Stad. Arme Pippie.
/ Nicolette Meerstadt en Roelof Kleis