Nieuws - 26 september 2011

Overleven in Actio

Het Nieuwe Werken op de campus is een feit. Met het planten van een boompje is de pilot in Actio vanochtend van start gegaan.

PV_schenkt_boom_bij_opening_Actio.JPG
Het boompje, een ginkgo biloba (Japanse notenboom of Chinese tempelboom), is een cadeau van de personeelsvereniging. De boom staat in Japan symbool voor de overlevingskracht, lichtte Jo Soolsma de keuze voor het cadeau toe. De boom staat aan de rand van het parkeerterrein aan de achterkant van Actio.
Ontbijt
Het personeel van het Facilitair Bedrijf begon de dag met een gezamenlijk ontbijt in de entree van het spiksplinternieuwe gebouw, dat speciaal ontworpen is voor Het Nieuwe Werken. Kern van dat werken is het ontbreken van vaste werkplekken en een clean-desk-policy. Dat moet leiden tot meer dynamiek en onderlinge interactie.
Wii
Voor het personeel is het voorlopig vooral wennen aan de nieuwe verworvenheden. Oftewel: overleven. Wie daar even genoeg van heeft, kan zich afreageren op de eerste verdieping. In de wachtruimte voor bezoekers staan twee grote tv's. Op één daarvan draait een Wii-spel.