Nieuws - 19 mei 2014

Ouderwets campagne voeren

Terwijl Nederland zich druk maakt (of niet) over de Europese verkiezingen, moeten Wageningse studenten deze week nog een ander hokje inkleuren. De jaarlijkse verkiezingen voor de Student Council zijn begonnen.

Met een opblaasbaar kasteel bij Forum trapte Veste vandaag haar finale campagne af voor de Student Council-verkiezingen. Het bijbehorende campagneteam, dat voorbijgangers warm moet maken voor hun fractie, heeft er zin in. ‘De laatste jaren heeft Veste wat minder tegenstand gehad, maar nu zijn er liefst drie volwaardige fracties in de race. Dat maakt het campagne voeren weer een stuk spannender’, aldus lijsstrekker Soline de Jong.


Daarbij refereert ze aan de fracties CSF (voor de christelijke student) en S&I (voor de internationale/milieubewuste student. Ook Simone Ritzer die namens Veste in de Studentenraad zit, beschouwt de nieuwkomers vooral als een verrijking van de studentinspraak. ‘We hopen dat dat ook zichtbaar wordt in de opkomstcijfers’, zegt ze. Vorige jaar lag het opkomstpercentage nog op 33 procent, dit jaar meent  de Student Council dat 40 procent haalbaar moet zijn.