Nieuws - 13 januari 2011

Oud

Er jonger uitzien dan je bent, wie wil dat niet? Duitse psychologen hebben ontdekt dat mensen je jonger schatten als ze even daarvoor intens naar oude gezichten hebben gekeken. Het geheim is dus: omring je met oude zakken. Maar dat zal vast geen probleem zijn als je straks aan je eerste baan begint.

Koffiitake
Restaurantketen La Place heeft een duurzaamheidsprijs gewonnen. Jaarlijks serveert LP zoveel cappuccino's dat er 220 ton koffiedrab overblijft. Die drab dient nu als voeding voor shiitakes en oesterzwammen. Goed idee, maar waar zou dat nou naar smaken? Wat nieuwe recepten: mokkatruffels met chocoladesaus. Of donkere koffiezwambouillon met biscotticroutons.
Kak
Varkens in Taiwan moeten sinds kort naar de wc. Op een testboerderij is een toiletruimte ingericht die werd ingesmeerd met varkenspoep. De varkens, kennelijk bevattelijk voor die boodschap, poepten en plasten alleen nog op de juiste locatie. Knap werk. Maar nu is het dus verplicht voor alle Taiwanese varkens. De boete voor wildplassen is nog niet bekend.