Nieuws - 17 november 2014

Oud-winnaars op longlist Teacher of the Year

tekst:
Linda van der Nat

De lijst met docenten die in de race zijn om Teacher of the Year te worden, staat vol bekende gezichten. Zes van de zestien kanshebbers hebben de prijs al eerder gewonnen.

Begin november konden tweede- en ouderejaars studenten hun stem uitbrengen op hun favoriete docent. 1562 Studenten hebben dat gedaan; een opkomst van 23,44 procent. Uit de resultaten is een longlist samengesteld van zestien docenten die -relatief en absoluut- de meeste stemmen hebben gekregen. Uit de longlist, die dit jaar voor het eerst ook bekend is gemaakt, blijkt dat studenten weer hebben gekozen voor de usual suspects:  Frits Claassen, André van Lammeren, Gert Peek, Huub Savelkoul, Gosse Schraa en Arie Terlouw hebben de prijs al eerder in de wacht gesleept. Ute Sass-Klaassen en Paul Torfs zijn eerder genomineerd.

De zestien docenten krijgen de komende weken bezoek van een studentenjury, die hen zal interviewen en colleges bijwoont. In de week voor kerst wordt de shortlist bekendgemaakt. Een van de vijf docenten op deze lijst wint eindelijk de Teacher of the Year Award. De uitreiking van de prijs is traditioneel tijdens de nieuwsjaarsborrel van de studentenraad, op 15 januari 2015.

Alle docenten op de longlist: Noëlle Aarts, Yuling Bai, Frits Claassen, Julia Diederen, Roel Dijksma, Martijn Duineveld, Maria Forlenza, André van Lammeren, Arie Nieuwenhuizen, Gert Peek, Ute Sass-Klaassen, Huub Savelkoul, Gosse Schraa, Arie Terlouw, Paul Torfs en Jordi Vila-Guerau de Arellano.