Nieuws - 3 november 2016

Oud-student organiseert eerste Dive-In Cinema van Nederland

tekst:
Marijn Flipse

In zwembad de Bongerd wordt op 18, 19 en 20 november de eerste Dive-In Cinema van Nederland gehouden. In dat weekend wordt het zwembad omgetoverd tot bioscoopzaal.

De film Jaws, die gaat over een witte haai, wordt in het zwembad vertoond met daaromheen een theaterspel met decors, special effects, acteurs en duikers. Toeschouwers kunnen kiezen voor verschillende plaatsen in of rondom het zwembad. ‘Zo zijn er ongeveer 80 plekken te verkrijgen waarbij je op een zwemband in het water ligt en de voorstelling vanuit een verwarmd bad kijkt. Na de voorstelling is er een afterparty in het recreatiebad met een dj en een Amerikaanse markt met Amerikaanse snacks en gadgets’, vertelt Janse Heijn, oud-student van de WUR en medeorganisator van het evenement.

Er zijn ongeveer 80 plekken te verkrijgen waarbij je op een zwemband in het water ligt en de voorstelling vanuit een verwarmd bad kijkt.

‘De afgelopen maanden hebben we de grote decorstukken gebouwd, zoals de haai en de boot. Daar zijn we nu bijna mee klaar. We hebben twee testmomenten ingepland voordat de voorstellingen beginnen om te kijken of alles werkt’, vertelt Heijn. Hij heeft samen met theatermaker Tim Horsting entertainmentbureau Tipeaux opgericht, waarvan de Dive-In Cinema het grootste evenement tot nu toe is.

‘Het is een enorm technische klus, want er gaat veel gebeuren tijdens de film. Je hebt mensen boven en onder water, mensen die zich bezighouden met de projectie van de film, mensen die zich bezighouden met licht en geluid, maar ik heb er nog geen slapeloze nachten van. We lopen goed op schema’, laat Heijn weten.

We hebben ter promotie van het evenement een haaienvin in verschillende vijvertjes en meertjes in Wageningen gelegd.

‘We hebben ter promotie van het evenement een haaienvin in verschillende vijvertjes en meertjes in Wageningen gelegd. Veel mensen dachten dat we overal vinnen hadden neergelegd, maar het idee was dat de haaienvin verdween om ergens anders weer op te duiken. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad. Ook dat was nog een heel gedoe om steeds met een kano het water op te gaan en de vin neer te leggen, maar het was een leuke actie’, zegt Heijn.

De aanvang voor de voorstelling is op alle dagen om 19.30 uur, de film start om 20.30 uur. Vanaf 23.00 uur begint de afterparty.