Nieuws - 1 februari 2007

Opvallend veel aanmeldingen universiteit

Wageningen Universiteit heeft ongeveer vijftig procent meer vooraanmeldingen binnen dan vorig jaar rond deze tijd. Ze is daarmee op dit moment verreweg de grootste groeier onder de Nederlandse universiteiten.

Eind januari 2006 hadden zich 154 studenten aangemeld voor een opleiding in Wageningen. Dit jaar stond de teller in de laatste week van januari al op 226. Dat blijkt uit gegevens van de Informatie Beheer Groep in Groningen.
De stijging is opmerkelijk groot. Dat kan deels worden verklaard door het feit dat vorig jaar een relatief slecht jaar was voor Wageningen. Maar ook vergeleken met de vooraanmelingscijfers van 2000 tot en met 2005 gaat het opvallend goed. In die periode is het aantal aanmeldingen in januari nog niet zo hoog geweest.
Bijna alle Wageningse opleidingen staan in de plus. Vooral Dierwetenschappen, Voeding en gezondheid, Biologie en Internationaal land- en waterbeheer doen het goed. Uitgesproken slecht staat Bos- en natuurbeheer er voor. Die opleiding heeft nog maar drie vooraanmeldingen, tien minder dan vorig jaar rond deze tijd.
Eind januari had ongeveer eenderde van de aankomende studenten zich aangemeld bij een universiteit.